EVA NIJSTEN


REGIE      IN DE MEDIA      BIO      CV      CONTACT

Mark


De BuitendienstDe Buitendienst is een Nederlands Schooltv-televisieprogramma dat van 2014 tot 2021 werd uitgezonden door de NTR.
Het is de opvolger van ‘Nieuws? Uit de natuur!’
Het programma beantwoordt verschillende vragen voor kinderen over onderwerpen op het gebied van natuur of techniek.


Voor De Buitendienst regisseerde ik onderstaande afleveringen.


DIERENLIEFDE

De paringsdans van pauwspinnen, de liefdespijltjes van slakken, termieten die elkaar hun hele leven trouw blijven en rode vlagbaarzen die van geslacht wisselen. Dieren hebben heel veel trucjes om hun liefde te versieren, zich voort te planten en hun kinderen te verzorgen.


Bekijk de aflevering via deze link.
DIERPROEVEN
Wist je dat in Nederland apen en muizen worden gebruikt om medicijnen op uit te testen? Zijn proefdieren echt nodig om mensen beter te maken? De Buitendienst zoekt het uit.


Bekijk de aflevering via deze link.


OUDERDOM
De oma van Jonata wordt 97 jaar. Tijd voor een feestje! Maar jammer genoeg kan oma niet meer discozwemmen, lasergamen of meedoen aan een spannende speurtocht. Hoe zorg je ervoor dat je op je 97e toch nog kunt voetballen op je verjaardag?

Bekijk de aflevering via deze link.
VERMENSELIJKING
We spelen, knuffelen en slapen met ze. We doen alles om onze dieren gelukkig te maken. Ook Matthijs denkt dat hij zijn hond een plezier doet met een bezoek aan de massagesalon en luxe diners. Maar wordt zijn hond wel blij van al deze aandacht? Daarvoor moeten we de emoties van dieren kunnen lezen. Sosha en Matthijs zoeken uit: kunnen we er achter komen wat onze dieren voelen?

Bekijk de aflevering via deze link