REGIE     CAMERA     FOTOGRAFIE

OVER EVA     CV     CONTACT

Mark
Ik ben werkzaam als freelance documentaire- en televisiemaakster in Amsterdam, voor o.a. de VPRO, NTR & KRO/NCRV.In 2011 ben ik afgestudeerd aan kunstacademie St. Joost in Breda. Hier ontwikkelde ik een grote passie voor documentaire films. Het allermooiste aan documentaires maken vind ik dat je bij mensen thuis of op plekken komt waar je anders nooit zou komen. Dit biedt mij de mogelijkheid om alles wat mij fascineert te onderzoeken.

In mijn films Sinterklaas Bestaat (2017) en Heilig Boontje (2019) toon ik mijn fascinatie voor gebruiken en tradities waar ik zelf een zekere dualiteit bij voel. In de documentaire Sinterklaas Bestaat volgde ik taxichauffeur Marcel, die zijn hele leven in dienst stelt van ‘Sinterklaas zijn'. Deze film toont de dieperliggende functie van Sinterklaas, maar ook de absurditeit van het oer Nederlandse feest.

In mijn werk ben ik nooit sturend, maar ik probeer verschillende kanten van een onderwerp te belichten. Hierdoor kan de kijker zijn eigen mening vormen en zich verwonderen over wat zich voor de camera afspeelt. Ik wil de kijker verrassen, verwarren en na laten denken over zijn eigen versie van de realiteit.

Mark